loading emblem
Crossing Border logo
Border Sessions logo
BorderKitchen logo
The Chronicles logo
Poezie Bar
The Addict logo
logologo

PoezieBar XL

Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken

Ode aan legendarische poëzieavond in de Koninklijke Schouwburg

Dinsdag 7 juli vindt er een grootschalige poëzieavond plaats in de Koninklijke Schouwburg genaamd Poeziebar XL. De avond wordt georganiseerd door de Poezieboys, Crossing Border en Het Nationale Theater en is geïnspireerd op ‘Poëzie in Carré’, een legendarische avond in 1966 georganiseerd door Simon Vinkenoog.

Jos Nargy en Joep Hendrikx vormen samen de Poezieboys, met als doel het onder de aandacht te brengen van de beste poëzie van dit moment. Om de maand organiseren De Poezieboys een Poeziebar in Zaal 3 van Het Nationale Theater; de zaal voor nieuwe makers en jong talent. In de hoop ooit de legendarische avond van Vinkenoog in Koninklijk Theater Carré te kunnen evenaren organiseren Jos en Joep nu samen met het Crossing Border een Poeziebar XL in dat ándere koninklijke theater van Nederland: de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De dichters van Poeziebar XL

Net als destijds in 1966 is de verzameling dichters die naar de Koninklijke Schouwburg komt een mix van jonge, soms zelfs debuterende dichters en oudere bekenden uit de poëzie. De weduwen Edith Ringnalda en Yvonne van Doorn-Mousset brengen respectievelijk een saluut aan Simon Vinkenoog en Johnny van Doorn (The Selfkicker). De andere dichters zijn Joost Oomen, Dean Bowen, Helena Hoogenkamp, Coen Cornelis, Daniël Vis, Yentl van Stokkum, Asha Karami, Radna Fabias, Delphine Lecompte, Erik Bindervoet, Edna Azulay, Kees ’t Hart, Bert Wabbe.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Credits

beeld poezieboys Neeltje de Vries
met De Poeziebar
met dank aan Zaal 3 & Crossing Border Festival